Wat is xylitol?

Xylitol

Wil je meer weten over mondgezondheid en onze xylitol, dan kan je hier meer lezen.

Xylitol werd voor het eerst gewonnen uit Finse berkenboompjes in het begin van de 20e eeuw. De naam klinkt wat vreemd, maar ‘xyl’ is gewoon Grieks voor hout (denk aan xylofoon). De meeste levende dingen zoals bomen, planten, dieren en zelfs mensen maken het aan. Het is een goed ingrediënt om kauwgum van te maken want het is niet alleen lekker zoet, het is ook goed voor je tanden. Je kunt hier meer lezen over de gezondheid van je tanden, maar in het kort komt het erop neer dat de xylitol de bacteriën in je mond afbreken. In Finland krijgen sommige kinderen zelfs xylitol kauwgum en snoepjes op school.

De International Dental Health Foundation hebben onze kauwgum en mints getest, en zij zeggen dat ze goed voor je tanden zijn en helpen gaatjes voorkomen. Daar zijn we wel trots op.
Xylitol bevat 40% minder calorieën en het heeft een lagere Glycemische Index dan normale suiker. In sommige landen wordt xylitol gewonnen uit maïs, maar die van ons komt uit bomen. Zo zijn we er zeker van dat er geen GMOs (genetisch gemodificeerde organisme) in onze producten zit. De berken die we gebruiken voor onze xylitol komen uit verantwoord beheerde Europese bossen.