Dit filmpje maakten we op onze boerderij in Hampshire. We laten zien welke mint we gebruiken, hoe we het bewerken en waarom we het gebruiken. 

Onze pepermunt (Mentha Piperita) en spearmint (Mentha spicata) komen van een klein boerderijtje in Hampshire in zuid Engeland.

Peppermint Pepermunt was eeuwenlang behoorlijk populair in Engeland. De beste kwam uit de regio in Surrey in zuid Engeland. De regio tussen de steden Sutton, Kingston en Mitcham werd de Mitcham driehoek genoemd, en was beroemd om haar eersteklas pepermunt. Na de Tweede Wereldoorlog werd veel van deze pepermunt uit de grond getrokken om er voedsel op te verbouwen. Onze muntverbouwer probeert nu de oude glorie van de munt weer op te bouwen.

Wij gebruiken graag zijn pepermunt, het smaakt namelijk naar frisse bloemetjes, en dat is een stuk beter dan die onnatuurlijke scherpe rommel.

Dan in a field of mint, having a good sniff.

small-mint400

Spearmint Als je munt in je tuin hebt staan, zit het er dik in dat het hetzelfde is als onze spearmint. Het is het allerbeste ingrediënt voor muntsaus – en lang niet gek om lekkere kauwgum of mints van te maken. Het is heerlijk fris en het heeft een lekker scherpe smaak.

Het proces
Het is allemaal nogal eenvoudig. Elk jaar in augustus oogsten we de munt. Zo snel als het geoogst is, wordt er muntolie van gedistilleerd. Als dat proces klaar is, gaan de uitgeperste blaadjes weer terug het veld op. Als het winter is, vormen die blaadjes compost en een warme winterjas voor de plantjes. Kijk op onze Facebook pagina voor plaatjes en het laatste nieuws over de muntoogst.