Lemon

Citroen

We zijn dol op citroenen. Ze zijn lekker en ze helpen uitstekend om je smaakpalet weer fris te krijgen. Er zijn een boel verschillende manieren iets naar citroen te laten smaken. Je kunt citroenpoeder kopen, en kunstmatige citroenaroma. Wij hebben ervoor gekozen om echte citroenen te gebruiken.

Die van ons komen van Sicilië, en worden algemeen beschouwd als de allerlekkerste. We gebruiken de winteroogst van de Femminello en de Monachello omdat ze veel citroenaroma bevatten en een sterke en lekker pittige smaak hebben.

harvesting eucalyptus

Eucalyptus

De meeste eucalyptus komt tegenwoordig uit China. En als je voor de goedkoopste ingrediënten kiest dan zit je daar goed.

Maar als je voor de beste smaak kiest, dan ga je naar het land waar het allemaal is begonnen. Het land van de eucalyptus: Australië. We werken samen met een boerderij in New South Wales. Eigenaar Richard en zijn vader Geoffrey (die de boerderij bijna 50 jaar geleden is gestart). Deze regio is bekend om haar wilde eucalyptus, natuurlijker kunnen we het niet vinden.

Richard and Geoffrey maken eucalyptus van de beste kwaliteit. Ze doen dat op een duurzame manier. Niet alleen is de eucalytpus van gecertificeerde “A Grade Organic by the Biological Farmers of Australia” kwaliteit, maar zij hebben een 100% gesloten voedingssysteem. Zodra de olie is (stoom) gedistilleerd wordt het gewonnen blad uitgestrooid over het land. Deze bladlaag helpt niet alleen onkruid tegen te gaan, maar zorgt voor goede voedingsstoffen voor de bodem en houdt de bomen gezond. Het hele proces is bijna identiek aan die op onze pepermunt boerderij.


Het is een geweldig ingrediënt, afkomstig uit zijn natuurlijke omgeving, gekweekt door een familie die met veel liefde en zorg produceren op een ecologisch duurzame manier. We zijn erg blij dat we deze boeren hebben gevonden.

Andere smaakmakers

Kauwgum en mints maken is helemaal niet zo makkelijk. Ze moeten goed smaken, niet te zacht en niet te hard worden, en niet uitdrogen natuurlijk. Daar gebruiken we de hulp van een paar andere natuurlijke ingrediënten voor, zoals aardbeien, sinaasappels, mandarijnen, vanille en menthol.