rapeseed

Koolzaad lecithine

Lecithine zorgt voor een evenwichtige balans van ingrediënten. Je moet voorzichtig zijn waar je het vandaan haalt. Soya is een goede bron, maar het is moeilijk om gecertificeerde niet GMO-soya  te kopen die niet uit het regenwoud komt. Daarom komt die van ons uit GMO-vrij koolzaad.

Arabische gom

Arabische gom is het plakmiddel om alle ingrediënten aan elkaar te plakken. Onze gom komt van de stengel en takken van de Acaciaboom (Acacia Senegal). De gomboeren maken een snee in de boom, en dan komt de gom er vanzelf in tranen uit. Een beetje zoals bij rubber.

Gombasis

Dit is de elastische basis die we gebruiken voor onze kauwgom. Het is gemaakt van een mix van natuurlijke en ‘man-made’ rubber. Hier kun je meer over onze nieuwe gombasis lezen.

Plantaardige glycerol

We gebruiken glycerol om ervoor te zorgen dat de kauwgum niet uitdroogt. Glycerol wordt natuurlijk aangemaakt door alle planten en dieren. Veel snoepfabrikanten gebruiken gelatine, maar wij laten de beestjes met rust en winnen onze glycerol uit planten.

Carnauba was

De buitenste laag van onze kauwgum en mints is gemaakt van carnauba was. Het zorgt ervoor dat de ingrediënten beschermd blijven voor invloeden van buitenaf zoals vochtigheid. De was die we gebruiken komt van de bladeren van de Braziliaanse Carnaubapalm.

Calcium Stearaat

We gebruiken calcium stearaat als een soort anti-plakmiddel, om ervoor te zorgen dat onze mints bijvoorbeeld niet aan onze mint-machine blijven plakken. We gebruiken plantaardige stearaat.